وزارت بهداشت و درمان
معاونت آموزشی دانشگاه
معاونت دانشجویی و فرهنگی
دسترسی سریع
وزارت بهداشت و درمان
معاونت آموزشی دانشگاه
معاونت دانشجویی و فرهنگی
فارسی
English
صفحه دانشگاه
صفحه اصلی
دانشکده طب سنتی
درباره دانشکده
برنامه استراتژیک دانشکده
برنامه راهبردی گروه طب سنتی(SP)
برنامه راهبردی گروه تاریخ پزشکی(sp)
راهنمای بدو ورود دانشجویان دکتری
راهنمای بدو ورود دانشجویان کارشناسی ارشد
ریاست دانشکده
معرفی ریاست دانشکده
اطلاعات تماس
شرح وظایف و اختیارات
مسئول دفتر
زمان ملاقات عمومی
معاونت ها
معاونت اداری مالی
معاوت اداری و مالی دانشکده
زمان ملاقات عمومی
شرح وظایف و اختیارات معاون اداری و مالی دانشکده
امور مالی
معاونت آموزشی
معاون آموزشی
شرح وظایف و اختیارات معاون آموزشی دانشکده
پرسنل معاونت
زمان ملاقات عمومی
معاونت تحقیقات و فناوری
معرفی معاونت
سیاستها و اولویتهای پژوهشی
فرمها و آیین نامه ها
فرمها و آیین نامه های عمومی
فرمها و آیین نامه های مربوط به پایاننامه ها
فرمها و آیین نامه های مربوط به طرحهای تحقیقاتی
شورای تحقیقات و فن آوری
اعضای شورای تحقیقات و فناوری
زمان جلسات شورا
بسته های راهنمای اخلاق در پژوهش
راهنما ها و چارت فرایندهای پژوهشی دانشگاه
ُثبت ایده ها
مقالات و مجلات
واحد طرحهای تحقیقاتی
دستورالعمل رسیدگی به تخلفات پژوهشی
فرم گزارش پیشرفت
درخواست دفاع
کارگاه مقاله نویسی دکتر آخوندزاده
واحدهای دانشکده
گروههای آموزشی
گروه طب سنتی
گروه تاریخ پزشکی
گروه داروسازی سنتی
کارشناس گروههای آموزشی
هیات علمی
اساتید دانشکده
شرح وظایف و اختیارات
آیین نامه ها و مقررات
درخواست کد استادی برای اساتید جدید
فرم گزارش فعاليتها
صندوق رفاه اعضای هیات علمی
واحد آموزش
اداره آموزش
رئیس آموزش
معرفی
کارشناس آموزش
آیین نامه و مقررات
شورای آموزشی
اعضای شورا
وظایف شورا
فرآیندها و فلوچارتها
امور دانشجویی
کارشناس
فرآیندهای امور دانشجویی
لاگ بوک
فایل لاگ بوک
لاگ بوک الکترونیکی
طرح دوره
سرفصل دروس
آرایش دروس
آیین نامه ها و دستورالعمل ها
تقویم سالتحصیلی
ترم بندی واحدهای دانشکده
برنامه هفتگی و امتحانی
برنامه هفتگی درمانگاه
فرم درخواست دفاع و پیش دفاع
فرم طرح دوره دانشکده
لیست دانشجویان دانشکده
شاغل به تحصیل
فارغ التحصیل
سوالات متداول
کوریکولوم گروههای آموزشی
واحد انفورماتیک
مسئول انفورماتیک
آموزشهای IT
سوالات متداول
برنامه های راهبردی IT دانشگاه
شرایط کلی استاندارد وب سایت
استعدادهای درخشان
معرفی
شرایط عضویت
اساتید
آیین نامهها
واحد EDO
مسئول واحد
کارشناس EDO
شرح وظایف و اختیارات
آیین نامه EDO
فرمها
فرايند فعاليت هاي دانش پژوهي
توانمند سازی اساتید
راهنمای Researcher ID
راهنماي سامانه علم سنجي
راهنمای ORCID
لاگ بوک
کارپوشه
شیوه نامه آزمون برخط
شیوه نامه ارزیابی دانشجویان
ارزیابی دانشجوان دکتری تخصصی طب سنتی
ارزیابی دانشجویان دکتری تخصصی داروسازی سنتی
ارزیابی دانشجویان کارشناسی ارشد تاریخ پزشکی
بودجه بندی سوالات
جدول بودجه بندی سوالات
جدول پیشنهادی بودجه بندی درس اسباب و علل
جدول بودجه بندی درس مفردات و قرابادین
بودجه بندی درس مقاله نویسی به زبان انگلیسی
بودجه بندی درس مقاله نویسی انگلیسی تاریخ پزشکی
جدول بودجه بندی سوالات اصول و مبانی درمان شناسی
راهنمای تهیه فیلم های کمک آموزشی
کمیته نظارت بر امتحانات
اعضای دایره امتحانات
شیوه نامه امتحانات
استاندارد سازی سوالات آزمون
فرآیند برگزاری امتحانات پایان ترم
دستورالعمل امتحانات
فرایند تجدید نظر به نمرات دانشجویان
چگونگی تعیین زمان امتحانات پایان ترم
شیوه نامه آزمون
شیوه نامه آزمون برخط
جدول بودجه بندی سوالات
طرح نظام استاد مشاور
اساتید مشاور
آیین نامه مشاوره
برنامه هفتگی مشاوره اعضای هیات علمی
کتابخانه
افسردگی
الویتهای پژوهشی در حیطه افسردگی
پایان نامههای افسردگی
میز خدمات الکترونیکی
مخزن دانش
سیستم مدیریت امور آموزشی(هم آوا)
سیستم جامع اتوماسیون خوابگاه
سیستم اتوماسیون تغذیه
صندوق رفاه دانشجویی
ارزشیابی اساتید
اتوماسیون اداری
سامانه پژوهان (ویژه دانشجویان و اساتید)
سامانه امور رفاهی کارکنان(ثبت نام زائر سرای مشهد - مهمانسرای رامسر)
ارزشیابی و عملکرد کارکنان
سامانه نظام پیشنهادات جامع
سامانه نوبت دهی اینترنتی پزشکان
فیش حقوقی
پژوهان
لاگ بوک الکترونیکی
سامانه دریافت مدارک دانش آموختگان
میز پیشخوان ارباب رجوع
جستجو...
گندم سیاه و بررسی تمام ویژگیهای درمانی آن
گندم سیاه نوعی گیاه علفی و یک ساله است که به خانواده هفت بندیان تعلق دارد. این گندم نامهای دیگری نیز دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد جالبی مانند گندم راش، گندم گاوی، دیلار و راش گندم اشاره کرد. بسیاری تصور میکنند که گندم سیاه نوعی از غله است و مانند گندمهای معمولی میباشد. اما باید بدانید که این گندم شبیه به گیاهانی مانند
ریواس
و علف هفت بند است. بیشتر از این گونه برای ساخت غذاهای دام و طیور استفاده میشود. شما میتوانید این گیاه را در آسیا و آمریکا یافت کنید. اگر دوست دارید با خواص این گیاه آشنا شوید، ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.
خواص گندم سیاه
با این که این گندم در دسته گیاهان کم اهمیت قرار دارد، اما جالب است بدانید که در سالهای اخیر خواص درمانی زیادی را به آن نسبت دادهاند. تحقیقاتی که در سال 2010 توسط دانشمندان سوئدی انجام شده نشان میدهد که گندم سیاه دارای پروتئینهایی است که هر هشت اسید آمینه ضروری در آنها یافت میشود. از جمله مهمترین این اسید آمینهها میتوان به لیزین اشاره کرد. علاوه بر این، گندم سیاه منبعی غنی از فیبر و کربوهیدراتهای پیچیده به حساب میآید. درست مانند دیگر اعضای خانواده هفت بندیان، گندم سیاه نیز ویژگیهای آنتی اکسیدانی دارد. برخی از این آنتی اکسیدان ها مانند روتین و کورستین، در ساخت بسیاری از داروها استفاده میشوند. از نظر عناصر طبیعی هم گندم سیاه
منیزیم
، فسفر، روی و منگنز را در خود جای داده است.
جلوگیری از بیماریهای قلبی
بسیاری از موادی که در این گندم یافت میشوند قادر هستند تا به شما در حفظ سلامت قلب کمک کنند. فیبر که جزء اصلی این گیاه است، قادر است تا با کاهش کلسترول بد بدن LDL به شما در جلوگیری از برخی بیماریهای خطرناک قلبی مانند تصلب شراین، حملات قلبی و سکته مغری کمک کند. دانشمندان بر این باور هستند که استفاده از مواد طبیعی مانند گندم سیاه میتواند احتمال مرگ و میر بر اثر بیماریهای قلبی را تا 35 درصد کاهش بدهد. برخی از تحقیقات حاکی از این است که مصرف فیبرها با کاهش فشار خون بالا نیز رابطه مستقیم دارند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم این گیاه دارای ویژگیهای آنتی اکسیدانی قوی میباشد. آنتی اکسیدان ها قادر هستند تا خطرات و آسیبهای رادیکال هال آزاد را خنثی کنند. تحقیقات نشان میدهد که رادیکالهای آزاد با اکسیده کردن سلولهای سالم بدن آنها را به بافتهای سرطانی تبدیل میکنند. یکی از مهمترین سرطانهایی که این گندم میتواند به پیشگیری از آن کمک کند، سرطان سینه است. این موضوع از اهمیت فوقالعاده بالایی برخوردار است چرا که از هر 10 خانم، یک نفر به این بیماری مبتلا است. یکی دیگر از مواد مفیدی که در گندم سیاه یافت میشود لیگنین ها هستند. تحقیقات نشان میدهد لیگنین ها در جلوگیری از تمام سرطانهایی که مبتنی بر هورمون هستند نقش دارد.
بهبود هضم
از نظر بهبود هضم، گندم سیاه یکی از بهترین گزینهها محسوب میشود. این گیاه سرشار از فیبر است. فیبرها از جمله مواردی هستند که میتوانند حرکات روده را افزایش بدهند. این موضوع به بیشتر شدن تحریک حرکت پرستالتی و انقباض ماهیچههای روده منجر میشود. مشاهدات نشان میدهد که مصرف فیبرها میتوانند در پیشگیری از بیماریهای گوراشی مانند یبوست، اسهال، سندروم روده تحریک پذیر و
سرطان معده
نقش داشته باشند. همچنین جالب است بدانید که باکتریهای روده از فیبرها تغذیه میکنند و این موضوع به بهبود کارایی دستگاه گوارشی منجر میشود.
کنترل دیابت
گندم سیاه برای بیماران دیابتی کلمهای آشنا است چرا که با توجه به حجم بالای فیبر این گونه، بیشتر پزشکها به بیماران خود توصیه میکنند که از آن در رژیمهای غذایی خود استفاده کنند. دانشمندان در سال 2000 ثابت کردند که فیبرها در کاهش سطح قند خون نقش دارند. علاوه بر این، ترکیبات موجود در این گیاه به نحوی عمل میکنند که میتوانند ترشح هورمون انسولین را افزایش بدهند. همان طور که می دانید این هورمون در افراد دیابتی به خوبی ترشح نمیشود. تحقیقاتی که در سال 2010 در دانشگاه پزشکی اوساکا ژاپن انجام شد که در طی آن 50 فرد 30 تا 50 ساله که به دیابت مبتلا بودند، در معرض استفاده از این گیاه قرار گرفتند. مشاهدات حاکی از این بود که سطح قند خون به صورت دورهای از 15 تا 30 درصد، در این افراد کاهش پیدا کرده است.
منبع: https://asanteb.com
نوشته شده
در
دوشنبه پنجم شهريور 1397
توسط
ساناز قادری